Cum sa depozitezi corect ceaiul?

Cum sa depozitezi corect ceaiul?

0 Shares
0
0
0

La fel ca depozitarea optima a cafelei, depozitarea corespunzatoare a ceaiului este imperativa pentru a mentine perioada de valabilitate, calitatea si aroma bauturilor. Aflati cum sa va pastrati ceaiul proaspat si delicios tot timpul.

Atentie la lumina, caldura, umiditate, miros si aer. Razele luminoase si UV  degradeaza foarte rapid ceaiul. Evitati sa cumparati ceai de la furnizorii care isi depoziteaza ceaiul  in recipiente de sticla sau de plastic transparente si evitati sa va pastrati ceaiul in ceva transparent.

Caldura  degradeaza si ceaiul. Evitati sa-l puneti la soare sau in apropierea surselor de caldura, cum ar fi sobe sau cuptoare.

Umiditatea provoaca, de asemenea, probleme; ceaiul este stabil pe raft, deoarece este uscat si absoarbe apa din aer foarte usor. Pana cand este gata de preparare, pastrati-l departe de apa clocotita. Veti beneficia de cele mai bune arome, de asemenea, evitand alte zone umede, cum ar fi deasupra unei guri masini de spalat vase sau intr-un frigider. Nu veti dori sa va expuneti ceaiul la umiditatea, decat daca il preparati.

Mirosul este ceva ce se absoarbe foarte usor. Aceasta trasatura a ceaiului duce la obtinerea unor arome fabuloase. Inseamna, de asemenea, ca stocarea ceaiului langa un dulap de condimente, cos de gunoi sau o alta sursa de miros este un „nu” categoric.

Expunerea la aer creste sansele ca ceaiul sa absoarba umiditatea si mirosurile. Evitati sa lasati ceaiul afara, sa-l sigilati cu exces de aer in ambalaj sau sa il depozitati in materiale de ambalare poroase, cum sunt pungile de hartie.

Depozitati ceaiul departe de orice miros puternic. Ceaiul ar trebui sa stea intr-un dulap inchis sau intr-un recipient complet opac. Evitati sa pastrati ceaiul in zonele umede ale bucatariei si casei.

Moduri de pastrare a ceaiului

Utilizati ambalaje opace, daca este posibil. Asigurati-va ca ambalajul este sigur pentru alimentatie. (De exemplu, nu folositi o cutie de creioane pentru a tine ceaiul.) Cea mai buna varianta este sa folositi pungile alimentare de la NeoPack.

Ceramica, metalele care nu reactioneaza si materialele plastice opace sunt locuri de depozitare perfecte.

Ambalajele din lemn pot fi o optiune functionala, dar trebuie sa fiti constienti ca multe recipiente din lemn au mirosuri care pot influenta gustul ceaiului.

Pungile in care furnizorii vand ceaiul variaza mult in termeni de calitate. Pentru depozitare pe termen lung, asigurati-va ca pungile  sunt multistrat cu un strat interior de folie sau sticla (o substanta similara cu hartia cerata). Acest lucru evita contaminarea cu apa, aer sau grasimi.

O etansare foarte buna este cheia mentinerii ceaiului. Daca ambalajul poate retine apa, nu poate proteja ceaiul.

Daca vanzatorul nu foloseste ambalaje adecvate pentru ceai este posibil ca acesta sa fie deja compromis cand il cumparati. Investiti in ambalaje de calitate, iar ceaiul va fi perfect.

Cumparati ceai proaspat in cantitati mici. Daca locuiti intr-o zona in care ceaiul bun este greu de gasit, intrebati furnizorii preferati daca ofera transport.

Deschideti doar ce puteti bea in urmatoarele cateva luni. Cu exceptia cazului in care sunt bine pastrate, nu folositi ceaiuri dupa multi ani. Ceaiul se bea atunci cand este bun si proaspat.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…