Greseli-in-depozitarea-si-prepararea-fructelor-citrice

Greseli in depozitarea si prepararea fructelor citrice

0 Shares
0
0
0

Greseli-in-depozitarea-si-prepararea-fructelor-citriceDe foarte multe ori, uitam care sunt cele mai potrivite moduri de a pastra sau a prepara fructele si legumele. Fie graba, fie ofertele speciale ori neatentia, ne pot face sa gresim in acest domeniu.

Vom vedea in randurile urmatoare ale acestui material cateva modalitati prin care putem sa evitam aceste erori si sa ne bucuram pentru o perioada mai indelungata de acest minunat rod al naturii – fructele citrice.  In Cluj-Napoca gasesti citrice proaspete la Selgros.

Nimic nu este mai plin de nutrienti, mai sanatos si mai apetisant decat niste legume sau fructe proaspat culese. Insa odata ce sunt gatite, puse in diverse retete, rezultatul e chiar si mai atractiv!  Prin congelare ele isi pastreaza calitatile nutritionale, iar prin folosirea in aceeasi zi,  papilele gustative vor fi satisfacute. 

Asadar, fiind vorba de fructe citrice, alege sa le folosesti in aceeasi zi sau in zilele imediat urmatoare. O multime de prajituri, salate, shake-uri, inghetate, pot sa incorporeze aceste incredibil de aromate fructe!

O alta greseala ar fi achizitia unei cantitati prea mari, intr-un moment dat. E stiut faptul ca din momentul in care sunt culese, fructele proaspete (nu numai fructele citrice), incep sa piarda din nutrienti –  acesta e  un bun motiv pentru a cumpara doar cat poti manca  in acea saptamana.

Alege citricile care sunt proaspete, intacte – fie ca e vorba de lamai, portocale, mandarine, clementine etc. Daca exista taieturi sau lovituri, la nivelul cojii, microbii pot sa patrunda. De asemenea, partile deteriorate pot sa accelereze degradarea citricelor  si sa duca la pierderea nutrientilor.

In fine, o greseala care se aplica nu doar acestor citrice, ci si altor fructe sau legume cumparate din comert, in stare proaspata, o reprezinta nespalarea lor – nisipul, mizeria, baterii, insecte, fertilizatori, diferiti contaminanti se pot afla pe suprafata acestora.

Chiar daca urmeaza sa fie decojite, si citricele  trebuie spalate cu atentie. Altfel riscam sa intram in contact (la nivelul pielii) cu aceste substante si sa le transmitem altor alimente (pe care urmeaza sa le mancam). De aceea e foarte importanta ambalarea si spalarea lor. Nu e necesara folosirea unor detergenti (ce pot lasa reziduuri) ci spalarea cu apa calda sau rece; pentru fructele citrice cu un strat exterior de ceara ce trebuie inlaturat, cum sunt deseori portocalele, se recomanda apa calda.

Evita aceste erori, prezentate in randurile de mai sus si alege intotdeauna prospetimea! Diferite fructe de acest tip gasesti in oferta Selgros, in Cluj Napoca, dar si in celelalte localitati mari din tara.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,
400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

0 Shares
You May Also Like