Bucurestenii care aleg varianta petrecerii Revelionului la un restaurant trebuie sa scoata din buzunar pentru festin si atmosfera din localuri, in medie, 500 de lei de persoana. Organizatorii incearca sa imbie clientela fie cu bucate traditionale si colinde, fie cu meniuri sofisticate si recitalurile unor solisti autohtoni.
Si pentru ca, in urma petrecerii, sa nu ramana doar amintirile, oaspetii cei mai norocosi pot pleca cu premiile castigate la tombola.
Pretul petrecerii noptii dintre ani intr-un local bucurestean poate ajunge chiar sa rivalizeze cu cel al unui sejur pe litoral sau in Bucovina. In functie de stelele si programul oferit clientilor, tarifele incasate de restaurante pentru Revelion pot ajunge si la 850-1.000 de lei de persoana, potrivit datelor afisate de organizatori.
Pretul petrecerii noptii dintre ani intr-un local bucurestean poate ajunge chiar sa rivalizeze cu cel al unui sejur pe litoral sau in Bucovina. In functie de stelele si programul oferit clientilor, tarifele incasate de restaurante pentru Revelion pot ajunge si la 850-1.000 de lei de persoana, potrivit datelor afisate de organizatori.
Majoritatea acestora incearca sa-i convinga pe clienti sa-si faca rezervari inca din aceasta luna, oferind discounturi de 5-10%. Totodata, incearca sa-si atraga oaspetii cu bucate alese, open bar, focuri de artificii, programe muzicale diverse si tombole cu premii speciale.
„Putin inainte de miezul noptii, te surprindem cu o noua regula a jocului: de data asta, in spatiul din fata hotelului, la un pahar de sampanie si un miniconcert. Anul Nou va sosi apoi, grandios, intr-un splendid joc de lumini si artificii, anunta reprezentantii hotelului Marriott, care pregatesc, contra unui tarif de 920 de lei/persoana, o noapte magica si cinci petreceri diferite pentru invitati. Din cele 900 de locuri, 45% sunt deja rezervate, adauga acestia.
In Locanta Jaristea, organizatorii au anuntat pentru „zaiafetul Sfantului Vasile, de-i zic boierii Revelion, un bal mascat. Cei dispusi sa plateasca 850 de lei vor fi tratati, printre altele, cu piept de rata cu piure de castane si curcan de Szeged pe varza calita, intr-o atmosfera incalzita de colindatori si de cantareti de romante. Pe de alta parte, fanii bucatariei chinezesti au la dispozitie oferta restaurantului Orasul Interzis, care pentru pretul de 700 de lei le pune pe masa preparate specifice din peste, pui si vita.
Multe dintre restaurante au anuntat insa preturi de circa 100 de euro si meniu care include atat specialitati traditionale, cat si unele din bucataria internationala. Cat priveste muzica, aceasta este asigurata prin dj si/sau formatia localului. „Pentru rezervarile timpurii, facute pana pe 15 noiembrie, am pastrat aceleasi preturi ca anul trecut.
Acum am crescut preturile cu 10%, la 420 de lei/persoana. Ca urmare a discounturilor, am observat de la inceputul lunii interes din partea clientilor, spre deosebire de 2008, cand abia din decembrie incepeau sa se faca rezervari ne-au precizat reprezentantii Clubului A.Ro din Capitala.