Ce-trebuie-sa-stii-cand-iti-cumperi-un-laptop

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un laptop?

0 Shares
0
0
0

Ce-trebuie-sa-stii-cand-iti-cumperi-un-laptopDaca iti doresti o unitate workstation second hand sau un desktop de acelasi nivel, dar inca eziti intre cele doua, n-ar fi rau sa te gandesti la cumpararea unui laptop.

Daca nu esti neaparat un pasionat sau un specialist care are nevoie de o unitate cu putere mare de calcul, poti sa iti cumperi linistit o unitate desktop in dauna uneia workstation.

Mai nou, unitatea de tip dektop poate fi inlocuita cu success de laptop, produs care a ajuns sa fie dotat tehnic cu cele mai puternice component, fiind si accesibil cumparatorilor.

Laptopul este un calculator in miniatura. In interior se gasesc aceleasi componente ca si intr-un  desktop normal, singura diferenta intre cele doua tinanand de dimensiuni. Daca vrei sa benficiezi de aportul unui monitor mai mare, nu trebuie decat sa conectezi laptopul la monitor.

Principalul atribut al unui laptop este mobilitatea, nemaiifind dependent de fire de alimentare, mouse, tastatura separata. Laptopul a ajuns foarte popular datorita catorva facilitati pentru utilizatori: dimensiunile reduse, portabilitatea absenta cablurilor.

De asemenea, laptopul are un consum mai redus de electricitate fata de un calculator desktop. Un laptop utlizeaza alimentatoare capabile sa sustina un necesar de 90W, pe cand un desktop are o sursa de 450- 750 W.

Ce probleme pot sa apara la un laptop

Daca la un calculator desktop este mai usor sa scapi de caldura disipata, laptopurile au probleme mari cu supraincalzirea. Pentru a nu accentua si tu aceste probleme, este nevoie sa respecti cateva sfaturi de intretinere care te vor scuti de griji ulterioare.

Este bine sa folosesti laptopul pe suprafete plane, fara praf si fara fete de masa. Toate astea, pentru a permite aerului sa circule usor pentru a raci componentele. Este bine ca, atunci cand il folositi pe o masa plana, sa stabilizati unitatea pe o carte care sa mentina laptopul putin ridicat.

Stim, noua ne place sa il tinem pe picioare sau pe pat, dar este total contraindicat. Aerul rece este tras pe dedesubt, de aceea trebuie ca laptopul sa fie putin ridicat de la suprafata plana. Cel mai important lucru, atunci cand ne decidem sa cumparam un laptop, este configuratia, nu producatorul.

Se vorbeste in mediile specializate si pe forumurile de profil, ca placile video si placile de baza de laptot echipate cu chipseturi Nvidia au foarte mari probleme de fiabilitate, in ciuda performantelor ridicate.

Chiar daca ne cumparam un laptop produs de o firma cu renume, gen Sony, Acer, HP, slabiciunea chipseturilor se poate transfera asupra produselor. Unii recomanda laptopurile care contin chipseturi Intel si GPU ca video integrat sau dedicat video ATI platforme cu procesoare Intel.

Nu uita ca pe diablocomputers.ro aveti posibilitatea achizitionarii de produse IT second hand cu garantie si cu plata in 5 rate fixe fara dobanda prin Card Avantaj. Laptopurile au garantie cuprinsa intre 1 si 3 ani, iar preturile pleaca de la 481 de lei pentru un Lifebook E8310 T8100, ajungand la 738 de lei pentru un Dell Latitude E6400 P8700.

0 Shares
You May Also Like