Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 67 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Fiabilitatea – LED vs. UHP

Fiabilitatea-LED-vs-UHP Lampile UHP pentru proiectoarele standard, asa cum sunt si celelalte tipuri de lampi cu filament, sunt mai putin durabile si fiabile ca led-urile.

Mai ales atunci cand proprietarii acestor proiectoare au fost nevoiti sa le ia cu ei in calatorii destul de lungi, au fost intalnite deseori cazuri de dauna iremediabila a lampii, datorata socurilor si lovitorilor neintentionate din timpul calatoriei.

Vrei un proiector LED de calitate exceptionala? Poti gasi cu usurinta pe Lanterne.ro!

De aici putem trage concluzia ca aceste lampi sunt foarte “firave” in comparatie cu led-urile, trebuie sa aveti o grija deosebita atunci cand le manipulati sau atunci cand le luati cu voi in calatorii, unde pot fi lovite accidental.

Lampa se poate strica, iar costul inlocuirii este destul de ridicat. In alta ordine de idei, lampile UHP sunt intr-adevar destul de mari. In primul rand, datorita sistemului de racire necesar pentru a le mentine la temperaturi adecvate, este foarte dificil sa se poata crea un proiector UHP de dimensiuni reduse.

Incapacitatea de a produce un sistem miniaturizat cu lampa UHP (un proiector cu lampa UHP) rezulta intr-o portabilitate extrem de scazuta, daca le vom compara cu led-urile care pot fi folosite deja in asa numitele mini-proiectoare. In ciuda dezavantajelor acestui sistem cu lampa UHP, proiectoarele de luminozitate extrema, vor fi cautate intotdeauna.

Led-urile momentan, nu au o capacitate de luminozitate apropiata de sistemele cu lampa UHP, nici macar nu se pot apropia de performantele acestora, iar cei care prefera o luminozitate extrema, acompaniata de culori vii si stralucitoare (ce-i drept pe perioade mult mai scurte de folosire decat in cazul led-urilor), vor continua sa cumpere aceste sisteme.

Proiectoarele extreme, cu cele mari capacitati de iluminare, sunt cele care sunt folosite de obicei la prezentari oficiale, unde participa un numar important de persoane, care trebuie sa vada imaginile la o calitate si luminozitate foarte bune, din orice unghi. Led-urile nu sunt capabile inca de acest lucru, fiind mai mult recomandate pentru prezentarile mai restranse sau pentru uz personal (home-use).

LED-ul (light emitting diode) este de fapt un semiconductor ce emite lumina, atunci cand ii este aplicata o anumita cantitate de energie electrica. Deoarece este un semiconductor, poate fi produs in dimensiuni extrem de mici si este capabil de o iluminare destul de buna.

Avantajele led-urilor sunt destule. Acestea au o durata de viata de pana la 100 de ori mai mare decat a lampilor UHP.

Multe led-uri pot opera pe perioade intre 10.000 si 100.000 de ore si nu presupun schimbarea vreunei componente interne, pentru a fi capabile de acest lucru. La o durata de viata medie de 15.000 de ore, un sistem cu led poate opera continuu, mai bine de 7 ani, fara sa se arda. Asta inseamna ca nu exista nici un cost suplimentar cu mentenanta sau consumabilele, asa cum este cazul atunci cand vorbim despre lampile UHP.

De asemenea, stabilitatea in timp a culorilor afisate, este net superioara in cazul led-urilor. Lampile UHP, spre sfarsitul perioadei de viata, isi pierd capacitatea de a afisa corect culorile.


 
Bill Gates -omul care a inventat viitorul

bill_gates_futureE greu de tot sa incepi povestea lui Bill Gates. Avand in vedere ca e cel mai bogat om de pe planeta exista o ura generalizata si partial de inteles, pentru cei mai bogati.

Daca ne uitam la bogatii nostri cu siguranta suntem indreptatiti sa-i uram, dar parca pe Bill Gates eu nu pot sa-l urasc . Am inceput aceasta rubrica a siteului nostru cu Povesti de succes pentru a arata ca exista si afaceristi care pot darama lumea, pot schimba din radacina totul , pot inventa viitorul. Si cel mai potrivit pentru acest ultim exemplu mi se pre cazul lui Bill Gates.

Va invit sa cititi aceste povesti, sa le credeti si sa nu incetati sa visati, inca puteti darama lumea. Nu renuntati la vise, sunt singurul lucru care ne mai ramane .

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog