Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 21 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Dacia a lansat prima carte despre evolutia marcii

dacia „Renault si Dacia de zece ani împreuna” este titlul primei carti despre evolutia uneia dintre cele mai longevive marci românesti. Dacia a lansat cartea ieri, 29 septembrie, la sediul Auto Cobalcescu din Bucuresti, în prezenta autorului, Dan Vardie, a reprezentantilor Grupului Renault în România, a fostului prim-ministru Calin Popescu-Tariceanu si a membrilor presei, potrivit unui comunicat al companiei. 

Din partea Grupului Renault în România, au participat la conferinta de presa François Fourmont, Director General Dacia, Constantin Stroe, Vice-Presedinte al Consiliului de Administratie si Patrick Le Quement, fost Director de Design Industrial al Grupului Renault. În sala s-au aflat si fosti salariati ai uzinei care au avut o influenta importanta în dezvoltarea platformei industriale de la Mioveni, si cadre didactice de la Universitatea Politehnica Bucuresti. 


Dupa o scurta prezentare a continutului cartii realizata de autor, cunoscutul jurnalist auto Dan Vardie, François Fourmont a vorbit despre începuturile Renault la Dacia si succesul înregistrat azi pe plan mondial. „S-a scris mult despre Dacia”, este de parere Fourmont, „dar aceasta este prima carte despre Dacia scrisa de un român, în limba româna, în România. Dacia este o reusita a românilor.”
Pentru Renault, miza preluarii uzinei de la Mioveni a fost capacitatea constructorului român de a produce masini fiabile, robuste, dar în acelasi timp accesibile. Acestea trebuiau sa respecte standardele de calitate europene si sa fie comparabile cu produsele uzinelor frantuzesti. Dacia a reusit sa stabileasca un standard de calitate într-un timp foarte scurt, fapt demonstrat de rezultatele bune obtinute în clasamentele auto internationale de satisfactie a clientilor. In prezent, succesul Dacia este recunoscut în toata Europa Occidentala, inclusiv în Germania. 

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe din partea autorului si a invitatilor.

Sursa: Business.rol.ro

 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog