Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 14 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
IMM pot recupera prin EximBank pana la 50% din dobanda platita la creditele in lei
Companii

Eximbank EximBank ofera IMM-urilor posibilitatea de a recupera pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale.

Prin produsul "Compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei", EximBank ofera posibilitatea intreprinderilor mici si mijlocii sa reduca cheltuielile cu dobanda pentru creditele in lei contractate dupa 1 ianuarie 2006.

Acesta este un ajutor de minimis aprobat de Comisia Europeana, IMM-urile putand beneficia de aceasta schema de ajutor pana in 2011. Valoarea maxima a ajutorului obtinut de un beneficiar in cadrul acestei scheme nu poate sa depaseasca echivalentul in lei a 200.000 euro pe o perioada de pana la 3 ani fiscali. Solicitarile pentru acordarea compensatiei se analizeaza si se selecteaza in limita bugetului trimestrial alocat schemei, in ordine descres catoare a punctajul aferent fiecarui contract de credit. Punctajul se stabileste prin cuantificarea domeniului de activitate corespunzator proiectului sustinut, activitatii de export a solicitantului, tipului investitiei si contributiei la protectia mediului.

De exemplu, o intreprindere mica sau mijlocie poate primi punctajul maxim daca activeaza in industrie, ponderea exporturilor in totalul cifrei de afaceri depaseste 50%, investitia pentru care a luat credit este destinata extinderii sau modernizarii, iar proiectul de investitii protejeaza mediul.

Cererea si documentatia necesare pentru acordarea compensarii dobanzii se depun la sediul celor 11 unitati teritoriale ale EximBank ulterior incheierii fiecarui trimestru calendaristic. Termenul limita de depunere a solicitarilor este de 5 zile lucratoare, incepand cu data de 15 a primei luni din trimestrul calendaristic.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct celor 11 unitati teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .


 
Sam Walton -creatorul WalMart

sam walton, walmartSam Walton a inceput sa faca afaceri in comertul en detail in 1945, cand a preluat pe o perioada de 5 ani un magazin falimentar al companiei Ben Franklin.
Dupa 5 ani magazinul era prosper, gratie relatiilor speciale de aprovizionare pe care le formase Sam si care ii permisesera scaderea semnificativa a preturilor catre clienti.
Apoi si-a deschis propriul magazin in Bentonville, un oras cu 3.000 de locuitori din Arkansas. Ideea sa era ca intr-un spatiu cat mai generos sa aplice o tehnica noua de vanzare care aparuse in Minnesota: autoservirea.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog