Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 12 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
IMM pot recupera prin EximBank pana la 50% din dobanda platita la creditele in lei
Companii

Eximbank EximBank ofera IMM-urilor posibilitatea de a recupera pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale.

Prin produsul "Compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei", EximBank ofera posibilitatea intreprinderilor mici si mijlocii sa reduca cheltuielile cu dobanda pentru creditele in lei contractate dupa 1 ianuarie 2006.

Acesta este un ajutor de minimis aprobat de Comisia Europeana, IMM-urile putand beneficia de aceasta schema de ajutor pana in 2011. Valoarea maxima a ajutorului obtinut de un beneficiar in cadrul acestei scheme nu poate sa depaseasca echivalentul in lei a 200.000 euro pe o perioada de pana la 3 ani fiscali. Solicitarile pentru acordarea compensatiei se analizeaza si se selecteaza in limita bugetului trimestrial alocat schemei, in ordine descres catoare a punctajul aferent fiecarui contract de credit. Punctajul se stabileste prin cuantificarea domeniului de activitate corespunzator proiectului sustinut, activitatii de export a solicitantului, tipului investitiei si contributiei la protectia mediului.

De exemplu, o intreprindere mica sau mijlocie poate primi punctajul maxim daca activeaza in industrie, ponderea exporturilor in totalul cifrei de afaceri depaseste 50%, investitia pentru care a luat credit este destinata extinderii sau modernizarii, iar proiectul de investitii protejeaza mediul.

Cererea si documentatia necesare pentru acordarea compensarii dobanzii se depun la sediul celor 11 unitati teritoriale ale EximBank ulterior incheierii fiecarui trimestru calendaristic. Termenul limita de depunere a solicitarilor este de 5 zile lucratoare, incepand cu data de 15 a primei luni din trimestrul calendaristic.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct celor 11 unitati teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog