Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 6 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Pierderi de aproape un miliard de euro la Nokia

nokia-logo Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat o pierdere neta de 913 milioane euro pentru trimestrul al treilea, fata de un profit net de 1,05 miliarde euro in perioada similara a anului trecut, din cauza devalorizarii puternice a activelor.

Rezultatul Nokia a surprins pietele, care anticipau ca grupul sa in cheie perioada iulie- septembrie pe profit, potrivit Reuters. Vanzarile au scazut cu 19,8%, la 9,81 miliarde euro, de la 12,23 miliarde euro in perioada similara a anului trecut.

In primele noua luni, vanzarile Nokia s-au diminuat cu 23,7%, iar grupul a inregistrat o pier dere neta de 622 de milioane euro, comparativ cu un profit net de 3,33 miliarde euro in intervalul ianuarie-septembrie 2008.
Samsung estimeaza cresteri

Pe de alta parte, Samsung Electronics a estimat pentru trimestrul al treilea un profit peste asteptari, fara a impresiona insa investitorii, care se arata ingrijorati de cresterea puterii won-ului (moneda nationala a Coreei de Sud) si a concurentei puternice din piata. Compania a anuntat ca se asteapta ca profitul operational consolidat sa fie de 3.900-4.300 miliarde won (3,67 miliarde dolari), dupa ce, in aceeasi perioada a anului trecut, a avut un profit de 1.480 miliarde won.

Cel mai puternic profit operational consolidat inregistrat de companie a fost de 2. 570 miliarde won, in primul trimestru din 2008. Analistii considera ca, in trimestrul al patrulea, compania va avea o evolutie incetinita ca urmare a cheltuielilor de consum si a concurentei din partea Sony si a LG Electronics.

 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog