Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 34 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Bradul romanesc, mai ieftin decat cel din import

brad de craciun Brazii din padurile din Romania ar putea ajunge in piata la un pret mai mic decat cel la care vor fi comercializati brazii din import. Aceasta, cu conditia ca vanzatorii sa nu umfle preturile.

Magazinele virtuale care vand brad de Craciun au devenit concurenti seriosi pentru Romsilva. Pretul brazilor importati din Danemarca se ridica la 98 de lei pentru un exemplar de nici un metru inaltime sau la 225 de lei pentru unul de 1,75 de metri.

Insa, comerciantii virtuali arunca in lupta reduceri de 10% pentru cei care fac achizitii in anumite zile, in vreme ce altii afiseaza deja preturile reduse chiar si cu 60%.
Totusi, unele firme nu au inca brazii in stoc, chiar daca pe pagina proprie de internet anunta ca pomii se afla in depozitele proprii.

"Camioanele vor ajunge in tara vineri si abia apoi vom putea face livrarea. In Bucuresti, pomii sunt livrati gratuit, in 24 de ore”, spune reprezentanta unei firme de profil din Capitala. Brazii pot fi livrati in zilele precizate de clienti, a adaugat aceasta.

Mai multi brazi romanesti

Anul acesta, Romsilva va taia cu 19.600 de pomi de Craciun in plus fata de anul trecut. Astfel, in 2009, vor ajunge in piete 123.600 de pomi, din care 64.000 din specia brad si 59.600 de molizi.

"Anul acesta vom pune in vanzare mai multi pomi decat anul trecut deoarece am inceput sa recoltam din culturile speciale pentru pomi de Craciun, nu doar din fondul silvic”, a declarat pentru evz.ro Gheorghe Mohanu, director in cadrul Romsilva.

Pretul de vanzare al pomilor este mai mic daca achizitia se face direct din padure. Daca pomii sunt cumparati de la depozitele regiei, pretul creste cu 25%, la care se adauga si taxa pe valoarea adaugata. Asadar, un brad cu o inaltime de cel mult doi metri va costa 36 de lei, iar un molid 22,6 lei, daca sunt cumparati de la depozitele ocoalelor si directiilor silvice locale. Pentru pomii mai inalti de 3 metri, considerati "comanda speciala”, pretul este de minimum 24 de lei cu TVA pe metru.

Diferenta dintre pretul de plecare al pomilor de Craciun, aplicat in depozitele ocoalelor si directiilor silvice locale, si pretul de vanzare din piete este data de adaosul comercial practicat de comercianti.

"Romsilva nu se ocupa de comercializarea in piete a pomilor de Craciun”, spune Gheorghe Mohanu.

Importurile, un concurent serios

Desi cele mai multe firme anunta ca vand pomi importati din Danemarca, directorul din Romsilva spune ca producatorii din Olanda si Ungaria reprezinta "concurenta”.

"Vom avea un concurent puternic in importuri. Intr-o serie de tari, ca Olanda, mare producatoare de pomi de Craciun, sau Ungaria, a sporit preocuparea producatorilor pentru pomii de Craciun, mai ales a celor argintii”, a declarat pentru evz.ro Gheorghe Mohanu.

De aceea, pomii vor fi taiati pe etape, pe masura ce se vor vinde, a adaugat oficialul Romsilva.
 
Sergey Brin si Larry Page- fondatorii Google

google, sigla google  Povestea lui Larry Page si Sergey Brin - multimiliardarii care poarta pantaloni scurti si care au fondat o companie care a depasit capitalizarea bursiera a General Motors sau Ford.
 
In 1999, cand ideea de Internet era pe buzele tuturor, doi pusti de 25 de ani isi propuneau sa realizeze un computer la fel de complex ca acela din Star Trek, care sa dea intotdeauna raspunsul exact la orice fel de intrebare. Si asta in numai o fractiune de secunda.
 
Parea putin probabil ca Page si Brin vor reusi in ceea ce isi propun. Principalul lor competitor - Yahoo! Inc - era deja o companie redutabila, cu rezultate financiare solide si care avea cativa ani buni de experienta pe piata. Ceea ce - in lumea extrem de dinamica a Internet-ului - poate insemna enorm.

Si-au dat insa seama ca exista posibilitati enorme de a imbunatati experienta de cautare online. Primele motoare de cautare, care sortau paginile pe baza analizei cuvintelor cheie si a pozitiilor lor in document, se dovedeau depasite odata cu expansiunea web-ului. Cei doi au gasit, ca posibil raspuns, solutia de a lua in calcul miliardele de linkuri intre paginile web.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog