Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 76 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
O treime din bani, la negru
Economie

bani-negri Economia neagra si gri acapareaza aproape o treime din PIB-ul Romaniei.Potrivit unui studiu al companiei de consultanta A.T. Kearney, economia subterana se cifreaza la 46 de miliarde de euro, adica la 33% din produsul intern brut (PIB) al tarii noastre. Potrivit consultantilor, aproape doua treimi din economia sub terana reprezinta munca la negru, restul provenind din nedeclararea altor venituri obtinute.

La nivelul Europei, specialistii estimeaza o economie ascunsa de circa 1.800 de miliarde de euro, iar Romania nu se afla nici pe departe in fruntea clasamentului statelor cu cea mai "innegrita" economie. Datele companiei de consultanta arata ca in Bulgaria si in Letonia sumele care circula ascunse de autoritati se ridica la 36% din PIB-ul acestor tari.

In Estonia si Croatia, o suma echivalenta cu 35% din PIB evita documentele fiscale. La polul opus, printre cele mai "cuminti"state din Europa se numara Austria si Elvetia, unde economia gri nu depaseste 8% din PIB. In Germania, sumele care circula la negru reprezinta 14% din PIB, in Franta - 11%, in Italia - 21%, in Grecia - 24%, iar in Polonia - 25% din PIB.
46 miliarde de euro reprezinta economia neagra si gri din Romania  Economia neagra si gri acapareaza aproape o treime din PIB-ul Romaniei.Potrivit unui studiu al companiei de consultanta A. 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog