Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 77 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Panourile fotovoltaice sunt folosite si de ciobani

panouri-fotovoltaice

Preocuparea pentru utilizarea energiilor regerabile prinde tot mai mult teren în România. Piata se dezvolta tot mai mult, iar cererea creste.

Neasteptat, dar dincolo de dorinta de a proteja resursele naturale si mediul înconjurator, sursele de energie regerabila sunt singura solutie la îndemâna pentru cei care aleg sa-si construiasca case de vacante în zone izolate, fara acces la utiltati.

De pilda, cioban din Margininea Sibiului a decis sa-si “utileze” stâna cu un sistem hibrid de panouri fotovoltaice si turbine eoline. Investitia l-a costat pe beneficiar 6.000 de euro, fara TVA si cu manopera inclusa, iar prin sistem obtine 4,3 KW/ora per zi. Noua sursa de energie o foloseste si la aparatele pentru mulsul oilor.

Cum panourile fotovoltaice nu dau foarte mare randament iarna, era nevoie de un alt element care sa compenseze alimentarea cu necesarul de energie, astfel încât au fost instalate si turbine eoline, care se comporta mult mai bine în anotimpul rece. Asadar prin acest sistem hibrid se obtin 1,3 KW/ ora per zi de la panourile fotovoltaice si 3KW/ ora per zi de la turbinele eoline.


Specialistii în domeniu sfatuiesc consumatorii sa-si aleaga solutiile alternative de producere a energiei, numai dupa ce realizeaza studii de fezabilitate si prospecteaza daca conditiile de clima si cele meterologice permit functionarea respectivului dispozitiv. Prin urmare, la Cluj, turbinele eoline nu sunt rentabile, deorece au nevoie ca vântul sa înregistreze o viteza de cel putin 5 metri per secunda.

Totodata, cei care se îndreapta spre energiile regenerabile trebuie sa înteleaga ca în multe cazuri dorinta de avea curent în ritm continuu poate fi usturatoare la buzunar. “Orice KW consumat în plus face diferenta la nivelul sistemului, iar un sistem mai mare va costa mult mai mult, aspect care se vede si la nivelul manaporei cât si la nivelul mentemantei”, argumenteaza Ovidiu Pusca, reprezentant al unei firme care furnizeaza solutii la cheie în sectorul energiilor regenerabile.

Pentru ca un astfel de sistem sa fie cu adevarat functional, el trebuie însotit de alte elemente care sa asigure o cât mai buna performanta instalatiei. De exemplu, multi dintre cei care au achizitionat pompe de caldura se plâng ca acestea sunt total ineficiente. Pe de alta parte, firmele care vând astfel de echipamente sustin ca aceste pompe vor da randament daca, pe lânga ele, exista instalat si un sistem de încalzire în pardoseala, care se apropie de sistemul de raditie de caldura, care este ideal.

Pentru a vedea cateva preturi estimative va invitam sa dati click aici.

În caz contrar, pompele de caldura care consuma 1KW energie electrica pentru a produce 5 KW energie termica nu aduc mari beneficii. La Cluj, de exemplu, proprietarul unui bloc nu a putut vinde niciun apartament, desi îsi dotase cladirea cu pompe de caldura, întrucât sistemul era utilizat neconform, iar imobilul nu era încalzit. “Pompele de caldura pot deveni jucarii costisitoare, daca nu se utilizeaza corect si pot produce discomfort major daca nu asigura necesarul de caldura”, arat? Ovidiu Trifu, reprezentant al Ecoinstal IT Consult.

Source : http://gazeta-afacerilor.ro/2012/05/14/panourile-fotovoltaice-si-turbinele-eoliene-cuceresc-ciobanii-care-sunt-plusurile-si-minusurile-folosirii-energiilor-regenerabile/
 
Bill Gates -omul care a inventat viitorul

bill_gates_futureE greu de tot sa incepi povestea lui Bill Gates. Avand in vedere ca e cel mai bogat om de pe planeta exista o ura generalizata si partial de inteles, pentru cei mai bogati.

Daca ne uitam la bogatii nostri cu siguranta suntem indreptatiti sa-i uram, dar parca pe Bill Gates eu nu pot sa-l urasc . Am inceput aceasta rubrica a siteului nostru cu Povesti de succes pentru a arata ca exista si afaceristi care pot darama lumea, pot schimba din radacina totul , pot inventa viitorul. Si cel mai potrivit pentru acest ultim exemplu mi se pre cazul lui Bill Gates.

Va invit sa cititi aceste povesti, sa le credeti si sa nu incetati sa visati, inca puteti darama lumea. Nu renuntati la vise, sunt singurul lucru care ne mai ramane .

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog