Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 63 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Venezuela propune Uruguayului un barter!
Extern

steag-venezuela Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, i-a propus, ieri, presedintelui-ales al Uruguayului, Jos "Pepe" Mujica, sa ii furnizeze petrol in conditii mai avantajoase si sa plateasca in natura prin barter, prin livrarea de vaci, lapte sau grau.

Incepand cu anul 2005, Venezuela, cel mai mare exportator de petrol din America de Sud, acopera toate nevoile de petrol ale Uruguayului. Aceasta tara achita 75 la suta din facturi o data la trei luni, iar 25 la suta printr-o linie de creditare prelungita pe 15 ani cu o dobanda anuala de doi la suta. In cuantumul restului de 25 la suta, Uruguayul poate opta pentru livrarea de produse.

Propunerea lui Chavez ar putea avea un impact economic major asupra celor doua economii, mai ales daca Venezuela va deveni membru cu drepturi depline al organizatiei regionale Mercosur, la care in prezent este doar asociata si din care fac parte Brazilia, Argentina, Uruguayul si Paraguayul.
Punerea in aplicare a unui astfel de acord ar submina si mai mult pozitia deja slabita a dolarului american in America de Sud.

"Sper ca impreuna cu Pepe, vom trece de la Acordul de la Caracas la Acordul de la Petrocaribe, care este mai extins si are rate ale dobanzilor foarte mici", declara liderul Stangii antiliberale din America Latina. Programul Petrocaribe, lansat in 2005, include 18 tari aliate ale Venezuelei.

Cresterea animalelor reprezinta principala activitate a Uruguayului, care detine 12 milioane de vaci (foto) la o populatie de 3,3 milioane de locuitori. In acelasi timp, una dintre cele mai grave probleme economice ale Venezuelei o reprezinta deficitul agricol si alimentar, iar un astfel de aranjament cu Uruguay-ul ar putea fi o solutie, macar temporara, pana cand reforma agrara axata inclusiv pe exproprieri de latifundii considerate neproductive de catre Chavez va incepe sa-si arate rezultate economice concrete.


 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog