Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 98 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Venezuela propune Uruguayului un barter!
Extern

steag-venezuela Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, i-a propus, ieri, presedintelui-ales al Uruguayului, Jos "Pepe" Mujica, sa ii furnizeze petrol in conditii mai avantajoase si sa plateasca in natura prin barter, prin livrarea de vaci, lapte sau grau.

Incepand cu anul 2005, Venezuela, cel mai mare exportator de petrol din America de Sud, acopera toate nevoile de petrol ale Uruguayului. Aceasta tara achita 75 la suta din facturi o data la trei luni, iar 25 la suta printr-o linie de creditare prelungita pe 15 ani cu o dobanda anuala de doi la suta. In cuantumul restului de 25 la suta, Uruguayul poate opta pentru livrarea de produse.

Propunerea lui Chavez ar putea avea un impact economic major asupra celor doua economii, mai ales daca Venezuela va deveni membru cu drepturi depline al organizatiei regionale Mercosur, la care in prezent este doar asociata si din care fac parte Brazilia, Argentina, Uruguayul si Paraguayul.
Punerea in aplicare a unui astfel de acord ar submina si mai mult pozitia deja slabita a dolarului american in America de Sud.

"Sper ca impreuna cu Pepe, vom trece de la Acordul de la Caracas la Acordul de la Petrocaribe, care este mai extins si are rate ale dobanzilor foarte mici", declara liderul Stangii antiliberale din America Latina. Programul Petrocaribe, lansat in 2005, include 18 tari aliate ale Venezuelei.

Cresterea animalelor reprezinta principala activitate a Uruguayului, care detine 12 milioane de vaci (foto) la o populatie de 3,3 milioane de locuitori. In acelasi timp, una dintre cele mai grave probleme economice ale Venezuelei o reprezinta deficitul agricol si alimentar, iar un astfel de aranjament cu Uruguay-ul ar putea fi o solutie, macar temporara, pana cand reforma agrara axata inclusiv pe exproprieri de latifundii considerate neproductive de catre Chavez va incepe sa-si arate rezultate economice concrete.


 
Bill Gates -omul care a inventat viitorul

bill_gates_futureE greu de tot sa incepi povestea lui Bill Gates. Avand in vedere ca e cel mai bogat om de pe planeta exista o ura generalizata si partial de inteles, pentru cei mai bogati.

Daca ne uitam la bogatii nostri cu siguranta suntem indreptatiti sa-i uram, dar parca pe Bill Gates eu nu pot sa-l urasc . Am inceput aceasta rubrica a siteului nostru cu Povesti de succes pentru a arata ca exista si afaceristi care pot darama lumea, pot schimba din radacina totul , pot inventa viitorul. Si cel mai potrivit pentru acest ultim exemplu mi se pre cazul lui Bill Gates.

Va invit sa cititi aceste povesti, sa le credeti si sa nu incetati sa visati, inca puteti darama lumea. Nu renuntati la vise, sunt singurul lucru care ne mai ramane .

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog