Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 11 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Avionele au fuselajele izolate cu spuma poliuretanica

Avionele-au-fuselajele-izolate-cu-spuma-poliuretanicaAvionul A10 Tunderbolt II a aparut in plin razboi rece pentru a satisface nevoia de sprijin pentru fortele de la sol care trebuiau sa faca fata unui numar foarte mare de tancuri sovietice care amenintau vestul Europei.

Fortele americane doreau un avion pentru sprijin la sol care trebuia sa reziste la antiaerialna si la armele usoare si care sa aiba o buna precizie in atacarea tintelor, comparativ cu avioanele de lupta care din cauza vitezei nu se potriveau deloc acestui scop. Pentru aceasta misiune a aparut in anii ’60, batranul A-1 Skyraider, un avion foarte eficient cu termoizolatii din spuma poliuretanica.

Din acest avion, in timp si cu ajutorul a numeroase imbunatatiri, datorate evolutiei tehnologice a aparut A-10 Thunderbolt II. Trenul de aterizare frontal se deplaseaza spre dreapta si permite acomodarea in pozitii centrale si joase pentru fuselajul turnului rotativ cu 6 tevi. Astfel raza pe care se poate intoarce avionul este diferita dreapta/stanga.

Sistemul de combustibil al acestui avion beneficiaza de protectie din mai multe puncte de vedere. Rezervoarele sunt pozitionate aproape de centrul avionului, iar aceasta pozitionare reduce posibilitatea de a fi taiate caile de alimentare sau de a fi lovite si avariate caile de alimentarea, acestea fiind separate de catre un fuselaj, iar proiectilele fiind obligate sa patrunda prin blindaj pentru a putea atinge si avaria carcasa rezervorului.

Sistemul prin care se realimenteaza avionul se goleste dupa fiecare alimentare iar conductele prin care se face transferul se pot autoetansa. Componentele sistemului pentru combustibil sunt pozitionate in interiorul rezervorului si unele scurgeri cauzate de componentele defecte vor ajunge astfel tot in rezervor. Rezervoarele defecte se blocheaza cu ajutorul unor valve de control si nu se vor mai umple cu combustibil.

Exteriorul si interiorul rezervoarelor este acoperit cu anumite nervuri reticulate facute din spuma poliuretanica ce are ca scop blocarea resturilor sau reducerea pierderilor de combustibil in cazul unei avarii.

Motoarele sunt de asemenea izolate si cu panouri antifoc precum si cu sisteme pentru stingerea incendiilor. Chiar si cu aceste 4 tancuri pentru combustibil avariate precum si combustiilul pierdut din ele, avionul mai poate parcurge 370 km cu ajutorul celor doua rezervoare auxialiare care se auto etanseaza.

Exista o gama foarte larga de spuma poliuretanica utilizata pentru termoizolarea fuselajelor avioanelor dar si pentru intrebuintari ma comune. Exista spume poliuretanice care se aplica normal sau folosind un pistol, cu volum redus, normal, sau mai mare in ceea ce priveste expandarea, spuma poliuretanica ignifuga, spuma poliuretanica bicomponenta, spuma flexibila, sau spume poliuretanice care combina proprietatile spumei pentru pistol cu proprietatile spumei normale, oferind un pistol la fiecare tub cu spuma.

Spuma poliuretanica este pe primul loc in topul materialelor de constructie ce permite evolutia simultana pentru mai multe sarcini.

Pentru mediile predispuse la umezeala se pot furniza nivele ridicate de abosrbtie precum si o bariera de aer si de control al umiditatii din spatiul respectiv. Spuma poliuretanica se foloseste de exemplu si la intarirea structurii aripilor de la avioane, fiind utilizata in acest sens spuma cu densitate foarte mare ce se prezinta sub forma de spray, fiind pulverizata uniform pe suprafata.
 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog