Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 40 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Aurul se scumpeste aproape de recordul istoric
Finante

aur Pretul aurului tinde din ce in ce mai mult spre recordul isotric atins in martie 2008 si profita la fel de mult de semnele de redresare a economiei, cat si de incertitudinile mondiale, dar analistii atrag atentia ca ar putea urma ieftiniri ale metalului pretios, potrivit AFP, citata de NewsIn.

Uncia de aur era tranzactionata, miercuri, la 1.023,30 dolari la NewYork, destul de aproape de maximul istoric atins în 17 martie 2008, de 1.033,90 dolari. De mai multe sedinte aurul a început sa se scumpeasca pe fondul optimismului privind redresarea economiei mondiale, ce antreneaza deprecierea dolarului.

"Aurul a atins un nou vârf în aceasta dimineata (miercuri) dupa ce a închis marti într-o atmosfera optimista, generata de comentariile pozitive ale presedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, care a lasat sa se înteleaga ca recesiunea e foarte posibil sa fi luat sfârsit în SUA", a spus James Moore, analist la Bullion Desk.


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog