Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 40 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Ministerul Finantelor a facut simulari de crestere a TVA cu 1-2%

cresterea_tva In ciuda asigurarilor date de mai multi oficiali din ministerul de Finante ca Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) si cota unica nu vor fi majorate in 2010, oficiali din ministerul de resort au efectuat deja simulari de crestere cu 1-2 puncte procentuale a acestor taxe, scrie Hotnews. ro.

"Nu pot sa va spun care au fost rezultatele, dar va confirm ca asemenea simulari au fost facute de colegii mei din Directia generala de analiza macroeconomica si politici financiare. Chiar eu am cerut aceste simulari. Dosarul il am la mine, dar nu va pot da cifre", a declarat, pentru Hotnews, secretarul de stat Gratiela Iordache.

Ea a declarat insa ca simularile au mai degraba caracterul unui "exercitiu" si ca Finantele nu intentioneaza sa ridice fiscalitatea. Pe de alta parte, Iordache a spus, in timpul unei conferinte organizate de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, ca ''majorarea impozitelor ar fi o mare greseala si ar da exemplul unei politici prociclice la care Romania nu vrea sa ajunga din nou'', noteaza NewsIn.

Ea a adaugat ca, in 2007 si 2008, politicile prociclice au dus la dezechilibre puternice, care au crescut expunerea Romaniei in fata crizei, mentionand, de asemenea, ca anul viitor Romania va trebui sa reduca cheltuielile bugetare.

Anterior, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Lucian Croitoru, precizase ca, in opinia sa, cheia iesirii din criza a Romaniei este ajustarea sectorului public, deoarece in caz contrar "s-ar putea sa nu poata fi evitata cresterea impozitelor, ceea ce va impiedica reluarea cresterii economice".

Cu toate acestea, consilierul guvernatorului a adaugat ulterior ca nu este in favoarea cresterii impozitelor, masura ce pe care o considera a fi o greseala, asemeni reducerii acestora

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog