Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 36 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Peste 6 miliarde lei, restante la creditele mici in iulie
Finante

restante credite Sumele restante la imprumuturile de minimum 20.000 de lei au totalizat in iulie 6,076 miliarde de lei, in crestere cu 4,45% fata de iunie si cu 82,8% comparativ cu finele anului trecut, potrivit raportarilor la Centrala Riscurilor Bancare (CRB) de la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Creditele acordate si angajamentele asumate de institutiile de credit totalizau dupa primele sapte luni ale acestui an 251 de miliarde de lei, in scadere cu 0,8% fata de decembrie 2008, dar in urcare cu 5,86% comparativ cu luna iulie 2008, potrivit Mediafax. Astfel, ponderea restantelor in totalul sumelor datorate a avansat de la 1,15% in iulie 2008 la 1,47% in decembrie si la 2,69% dupa primele sapte luni ale acestui an.

Dupa primul semestru, ponderea restantelor in sumele datorate se situa la 2,59%.
Statistica bancii centrale indica o extindere a restantelor pe perioade mai lungi si o diminuare a creditelor cu intarzieri mai mici de o luna, ceea ce indica o imbunatatire a situatiei la nivelul noilor credite devenite restante.

Soldul sumelor cu intarziere de maximum 15 zile a scazut in iulie cu 44% fata de luna precedenta, de la 621 milioane lei la 348 milioane lei. Totusi, restantele de maximum 15 zile au crescut cu 43,2% fata de decembrie 2008 si de 3,3 ori comparativ cu luna iulie de anul trecut.

 Si restantele cu intarzieri cuprinse intre 16 si 30 de zile s-au redus in iulie, de la 200 milioane de lei la 190 de milioane de lei. Soldul sumelor restante a avansat, insa, cu 15% in primele sapte luni si de 4,5 ori fata de iulie 2008.
Cea mai mare crestere lunara, de peste 33%, a fost inregistrata in iulie de intarzierile la plata cuprinse intre 31 si 60 de zile.
Sumele restante de peste 90 de zile au avansat in iulie cu 12,9% fata de iunie, la 3,148 miliarde de lei. Intarzierile la plata de peste 90 de zile au urcat in iulie de 4,3 ori comparativ cu luna similara din 2008 si de 2,8 ori fata de finele anului trecut.
In ceea ce priveste persoanele fizice si juridice cu restante, se poate observa ca numarul acestora a scazut in iulie cu 2,45%, la 196.246, dupa ce depasise pragul de 200.000 in luna mai. Totusi, numarul restantierilor s-a mentinut in iulie cu peste 85% mai mare decat luna similara din 2008 si cu 41% peste nivelul de la finele anului trecut.
Numarul total al debitorilor a crescut in iulie cu o rata anuala de 1,6%, mentinandu-se peste un milion de persoane.

 

 


 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog