Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 93 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Cum se alege o schema de culori pentru amenajari interioare?

Cum-se-alege-o-schema-de-culori-pentru-amenajari-interioare In natura avem macronomie atunci cand o lumina colorata invaluie anumite peisaje, indiferent ca este vorba de ceata, de rasarit si apus, de lumina filtrata prin nori sau de frunzele unei paduri.

Aceasta este o schema cromatica potrivita unor culori naturale precum rosu cald, albastru verzui, portocaliu sau verde stins.

Pentru a vedea mai multe culori si combinatii de culori puteti intra pe Adrenco Design.

Este foarte usor sa avem o amenjarare fara niciun fel de farmec sau gust din cauza unei alaturari nereusite de culori.

Desi se folosesc materiale de calitate sau texturi foarte atent alese, ori diverse obiecte de design, incaperile pot sa dea o impresie de neterminat, sau sa creeze o atmosfera apasatoare pe care o vom resimti in subconstient si asta din cauza culorilor alese gresit. Sunt si aici diverse principii si combinatiile reusite vor porni de la unele scheme de baza.

Culorile complementare sunt acele culori care in cercul culorilor sunt puse pe pozitii opuse cum ar fi rosu si verde, violet si galben, albastru si oranj. Aceste scheme sunt bazate pe alaturarile dintre tonuri calde si tonuri reci care au rolul de a se tempera unele pe celelalte.

Culorile analogice se afla pe cercul culorilor una langa alta. Deoarece sunt foarte asemanatoare aceste culori se potrivesc in general si ar fi o idee buna sa combinati doua culori analogice cu una neutra, dar oricum nu recomandam sa combinati mai mult de trei culori pentru a evita un decor obositor.

Schemele monocrome vor utiliza diverse nuante ale aceleiasi culori. Aceste scheme sunt destul de simplu de facut doar ca pot sa devina monotone in cazul in care in schema nu se introduce si o culoare neutra.

Schemele neutre sunt foarte des utilizate pentru senzatia de liniste pe care o genereaza. Acestea dau intotdeauna un aspect clasic unei case dar riscul ca aceasta sa devina monotona apare si in aceasta situatie. Combinatiile de culori pot  sa fie rafinate daca utilizam in schema si texturi mai puternice sau introducem diverse detalii in culori mai tari.

Daca pornim de la aceste scheme putem sa realizam combinatii diverse care sa se adapteze in functie de personalitatea celor care vor locui in spatiul respectiv, indiferent ca acestia sunt persoane conservatoare sau iubesc sa experimenteze lucruri noi.

Lumea si mediul inconjurator se rezuma la paleta cromatica si aici ne referim la elementele mediului raportate la culori. Culoarea este in mod cert o componenta foarte importanta si prima culoare ce trebuie luata in calcul pentru amenajarea unei case este cea care determina gama cromatica in care va veti incadra.

Sunt trei culori primare si anume albastru, galben si rosu din care rezulta culorile secundare amestecand culorile primare. Exista si culorile tertiare care rezulta din amestecul unei culori secundare cu una primara.

Un aspect de care este bine sa tinem cont atunci cand alegem culorile este luminozitatea incaperilor. In cele in care lumina este mai puternica se recomanda culorile reci iar in cele mai putin luminate sunt recomandate culorile calde.

Combinatiile precum verde rosu sau albastru portocaliu vor putea sa puna in valoare decorul si sa il scoata in evidenta.


 
Sam Walton -creatorul WalMart

sam walton, walmartSam Walton a inceput sa faca afaceri in comertul en detail in 1945, cand a preluat pe o perioada de 5 ani un magazin falimentar al companiei Ben Franklin.
Dupa 5 ani magazinul era prosper, gratie relatiilor speciale de aprovizionare pe care le formase Sam si care ii permisesera scaderea semnificativa a preturilor catre clienti.
Apoi si-a deschis propriul magazin in Bentonville, un oras cu 3.000 de locuitori din Arkansas. Ideea sa era ca intr-un spatiu cat mai generos sa aplice o tehnica noua de vanzare care aparuse in Minnesota: autoservirea.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog