Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 71 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Cum se alege o schema de culori pentru amenajari interioare?

Cum-se-alege-o-schema-de-culori-pentru-amenajari-interioare In natura avem macronomie atunci cand o lumina colorata invaluie anumite peisaje, indiferent ca este vorba de ceata, de rasarit si apus, de lumina filtrata prin nori sau de frunzele unei paduri.

Aceasta este o schema cromatica potrivita unor culori naturale precum rosu cald, albastru verzui, portocaliu sau verde stins.

Pentru a vedea mai multe culori si combinatii de culori puteti intra pe Adrenco Design.

Este foarte usor sa avem o amenjarare fara niciun fel de farmec sau gust din cauza unei alaturari nereusite de culori.

Desi se folosesc materiale de calitate sau texturi foarte atent alese, ori diverse obiecte de design, incaperile pot sa dea o impresie de neterminat, sau sa creeze o atmosfera apasatoare pe care o vom resimti in subconstient si asta din cauza culorilor alese gresit. Sunt si aici diverse principii si combinatiile reusite vor porni de la unele scheme de baza.

Culorile complementare sunt acele culori care in cercul culorilor sunt puse pe pozitii opuse cum ar fi rosu si verde, violet si galben, albastru si oranj. Aceste scheme sunt bazate pe alaturarile dintre tonuri calde si tonuri reci care au rolul de a se tempera unele pe celelalte.

Culorile analogice se afla pe cercul culorilor una langa alta. Deoarece sunt foarte asemanatoare aceste culori se potrivesc in general si ar fi o idee buna sa combinati doua culori analogice cu una neutra, dar oricum nu recomandam sa combinati mai mult de trei culori pentru a evita un decor obositor.

Schemele monocrome vor utiliza diverse nuante ale aceleiasi culori. Aceste scheme sunt destul de simplu de facut doar ca pot sa devina monotone in cazul in care in schema nu se introduce si o culoare neutra.

Schemele neutre sunt foarte des utilizate pentru senzatia de liniste pe care o genereaza. Acestea dau intotdeauna un aspect clasic unei case dar riscul ca aceasta sa devina monotona apare si in aceasta situatie. Combinatiile de culori pot  sa fie rafinate daca utilizam in schema si texturi mai puternice sau introducem diverse detalii in culori mai tari.

Daca pornim de la aceste scheme putem sa realizam combinatii diverse care sa se adapteze in functie de personalitatea celor care vor locui in spatiul respectiv, indiferent ca acestia sunt persoane conservatoare sau iubesc sa experimenteze lucruri noi.

Lumea si mediul inconjurator se rezuma la paleta cromatica si aici ne referim la elementele mediului raportate la culori. Culoarea este in mod cert o componenta foarte importanta si prima culoare ce trebuie luata in calcul pentru amenajarea unei case este cea care determina gama cromatica in care va veti incadra.

Sunt trei culori primare si anume albastru, galben si rosu din care rezulta culorile secundare amestecand culorile primare. Exista si culorile tertiare care rezulta din amestecul unei culori secundare cu una primara.

Un aspect de care este bine sa tinem cont atunci cand alegem culorile este luminozitatea incaperilor. In cele in care lumina este mai puternica se recomanda culorile reci iar in cele mai putin luminate sunt recomandate culorile calde.

Combinatiile precum verde rosu sau albastru portocaliu vor putea sa puna in valoare decorul si sa il scoata in evidenta.


 
Carlos Slim Helu - cel mai bogat om al planetei!

Carlos_Slim_HeluOmul de afaceri mexican , Carlos Slim Helu, ajuns pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, este foarte putin cunoscut publicului comparativ cu alti oameni de afaceri proeminenti la nivel global. Desi a construit un imperiu in afaceri care detine suprematia in telecomunicatii in America Latina si care mai are afaceri in comert, industria petrolului, a cimentului, a tigarilor sau sectorul bancar, Carlos Slim Helu s-a tinut departe de prima pagina a publicatiilor mass-media.Averea sa reprezinta sapte procente din produsul intern brut al Mexicului. Bratul financiar al grupului sau acorda imprumuturi celor mai mari companii locale iar presedintii tarii sunt in relatii foarte bune cu Carlos Slim Helu.

Stilul restras al omului de afaceri mexican i-a atras insa acuzatii privind lipsa de transparenta a afacerilor sale si presupuse aranjamente cu conducerea politica locala pentru a tine la distanta concurenta.Atitudinea magnatului mexican s-a schimbat insa in ultima perioada, Carlos Slim Helu anuntand o campanie de schimbare a vietii in Mexic. Intitulata Chapultepec Accord, actiunea initiata de omul de afaceri mexican a atras suportul a sute de oameni de afaceri locali, a marilor multinationale si a politicienilor de stanga.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog